Inwestycje
30 marca 2015, 15:10
Przez patrząc na podstawach języka włoskiego gotowania jest tak wiele rzeczy do rozważenia. Z mojego doświadczenia to wszystko wydaje się rozpocząć a także zakończyć z emocji, wspomnienie , i smak. Nie klasycznie przeszkoleni w kulinarnych sztuki walki style, uruchomiony w włoski gotowania poprzez moje uczucia , pamięci i gusta. Podobno większość z nas należy do tej kategorii. Teraz Pamiętam, że pierwszą rzeczą, I wykonaną z mój pierwszy włoski książka kucharska , niesławny pomidorowy Marcella Hazan Sos z cebulą oraz masło. Pierwszy smak zwalił mnie z nóg i wymagane mnie z powrotem do Włoch. Tak przypieczętował ofertę dla mnie. Miałem znalazłem to, czego szukałem ... sposób, aby tworzyć wspaniałe emocje, wspomnienia Reminiscencje , smaki i aromaty, dla mojej rodziny, przyjaciół i nieznajomych inni nieznani ludzie . Przez samą Opatrzność faktycznie natknęliśmy się na to pasja odnośnie możliwości kopalni, i ruszyłem opanować kuchni włoskiej. To wszystko rozpoczął się dwa lata temu, kiedy ostatecznie lewy naszym miasteczku o Whidbey i Przeniesienie na kontynencie Washington . Miasto Coupeville, WA miał wspaniały neapolitańskiej pizzerii o nazwie Ciao. Moja rodzina i jedliśmy tam co tydzień oraz cieszył się smaki oraz aromaty Włoch aktualnie odtworzone w tym małym diner . Miejsce było uruchomić przez lady który próbował stworzyć w samej Ameryce prawdziwego pizzę neapolitańską wspólne (był szkolony w Włochy i nawet jego kucharzy wyszkolony istnieje). W centrum uwagi pragnieniem oczywiście był forno. Szczególne pizze, które weszły z nim zostały autentyczne. Są one wywoływane wszystkie , myśli i smaków z nasi podróżuje do Włoch. Jedzenie nie wyzwalane wspomnienia z połowie dni moich zadań dla włoskiej pizzy chodzenie rzeczywista ulice Roma, Florencja, Mediolan, Elba, i tak dalej. Kiedy przeniesiona do Bellingham, faktycznie udał się w poszukiwaniu podobne pizzy. Było wiele doskonałe pizzy miejsca, że miejscowi zachwycali się, ale dla mnie mojej rodziny oni daleki od przywołuje dawne wspomnienia, emocje, oraz smaki prawdziwego First-szwedzkiej pizzy. I opłakiwał Często brak tego, co przeżyłem w Ciao i znalazłem się co blisko 2 godziny urlop tam tylko po to żeby z poprawkę. Aby pokonać zazwyczaj dojazdy, wziąłem na wyzwanie próbuje powielić ten klejnot w moim Osobiste kuchnia z chęcią wygenerowania wspomnienia dla mojego dziewcząt. Uczucia Mój ulubiony w kulinarnego świata jest Patricia Szary; Jej pisanie jest jedno mogę dostać moje zęby białe zęby się emocjonalnie. Jest przyjemne prawdziwy gawędziarz z konwencjonalna włoskiej kuchni, która jest wypełnione surowego emocji z lądowych, składników i potraw Żywność . Mówi, że w odniesieniu do gotowania z tradycyjnego włoskiego posiłku, że będzie 'emocjonalne elementem zazwyczaj involved'- całej drodze od najlepsze lub zbieranie do tworzących, gotowania i serwowania od meal- jest emocjonalna praktyczne doświadczenie. Posiłek jest naprawdę emocjonalne doświadczenie. W końcu, ty i twoja rodzina będzie albo jak naczynia, posiłek , lub restauracji w oparciu Uczucie . Obejmuje swoim doświadczeniem z żywność, usługi, otoczenie środowiskowe , i tak dalej. Emocje to jest w stosunku do danej potrawy pozostanie ! Wystarczy zapytać moich Maluchy ... nadal winy moja rodzina do serwowania trochę trzy lub więcej dni stary biały ryby że wszyscy pluć z pierwszym kęsem. Do dziś nie są zbyt chętnie białym owoce morza . Tak, gotowanie na pewno obejmuje . Powinieneś poświęcić czas na naukę i docenić ten stronę kuchni. Jednakże nauka i intelektualizm sam tylko cię tak daleko w świecie kulinarnym. Trzeba , aby przejść do głębszej Realms ich psychikę do odkrywania uczucia związane do żywności są szykując. W przeciwnym razie istnieje ryzyko, jak danie może wyjść nieprawidłowe , brakuje, lub co gorsza, zbyt "doskonałe". Marcella Hazan wspomniano najlepiej kiedy lady powiedział, że gotowanie może być dodatkowe technika ", ponieważ technika sam nie komunikują się niczego. ' Wystarczy, że do Twojej ulubionej lat jako dziecko danie, obiad, lub wypoczynek posiłku, i natychmiast osobistych zmysły zalane za pomocą wspomnienia i emocje. Dla mnie osobiście zawsze będzie jesienią gdy nasza mała Apple Orchard dojrzał do zbierając i moja mama piecze apple Mackintosh ciasta i strudle, oprócz moja rodzina wciśnięty domowe Apple Inc jabłecznik. Te wspomnienia, bagaż emocjonalny i smaki zablokowana się w mojej pamięci Nostalgia przestrzeń pamięci bankowego. Mogę jeszcze zapach często dojrzałości jabłek z preparatywnej żywności mieszania ciasta i schłodzeniem na ladzie. Będę podłączyć jabłka i jabłko związane z szczęścia, miłość, czułość, oprócz wspomnienia mnie oraz nasze ciężka praca mama w zaledwie kilka chwil minuty ! Święto Dziękczynienia i Boże Narodzenie porcje i wszystkie ich taryfy było również głęboko wrażliwy na mnie. Właśnie, co to wspomnienia? Poświęć trochę czasu oraz odkrywać je. Chciałbym jak to zrobić usłyszeć o nich. Pamięć Bardzo lubię nostalgię słowo, jeśli chodzi o przygotowanie żywności , i myśleć dwa zazwyczaj połączone. Jego definicja faktycznie , tęsknota za rzeczy, mężczyzn i kobiet, lub sytuacji, które nie są obecne znaleziono (myślę święta, urodziny, letnie miesiące grillowania); i nawet prostsze definicja, tęsknota! Pochodzi z , istotności powrót do domu. Dlatego Melancolia Odgrywa tak ważną rolę przez gotowania - jest w ramach naszej geny, krew, psychika, i tak dalej - ludzie wróciła domu każdego dnia, aby zebrać ze sobą i jeść. Nie było nawet badania naukowe, które wykazały moc poprzez Baker, Karrer i Veeck, w których zidentyfikowano Często 'nostalgia-trzy związane stowarzyszenia połączony recepty ": Przepisy w ramach praktyki (wakacje, sagras, leczenie) przepisy jak część rodziny budowy oraz ciągłości (pokoleniowy przejście razem receptur rodzinnych, pamiątki i przynosząc rodziny razem każdej nocy) Przepisy wraz z siebie (szczęśliwy lub unikalne wydarzenia z dzieciństwa) w dodatek do grupy społeczne / etnicznych (włoski, Latino , żydowska) Tak często, że zlokalizować się w kuchni zastanawiając co mi powinien uczynić ten wieczór, i ja wydaje się zawsze znaleźć mnie osobiście będzie mi w pamięci tradycyjny bank szuka pomysłów widziałem Internecie lub w nowej książce, artykuły próbowałem przed z inne restauracje, żywność z ostateczna podróż do Włoch, a nawet holowanie na pomysły głębokie Światowy podświadomości. To naprawdę w magazynie pamięci i zwłaszcza bogactwo i historii z receptury, czy to coś Zdaję sobie sprawę, na pamięć lub rzeczą, jest nowy. Weź jak ragu alla Bolognese. Gdyby pochodzi z Bolonii plus idzie do roku 1891. Ten tablica jest znana na całym świecie i wywołuje w prawie wszystkich, którzy filcu to w najczystszej Formularz tych błogich wspomnień z A może lasagne alla bolognese. Często fajna rzecz o tym tablica czy to ma tak wiele Melancolía powiązane że: został on pod oprócz imprezy dla wieków, ma wiele wcześniej z pokolenia aby pokolenia, i to jest pełen wielkie nieskończona ilość niezapomnianych wspomnień myśli na całym świecie. To jest dużo tristezza, w jednym prostym naczyniu które kucharka może wykorzystać oraz dostępu, jeśli on lub ona jest w stanie! Pamiętam wyraźnie czyniąc z lasagne alla bolognese pierwszy. Byłem w kuchni prawie kompletne dni co od podstaw zazwyczaj ragu, sosem beszamelowym, oprócz makaronem. Czysty radość służenia coś, Mój partner i ja osiągnęła głąb w próbie do pociągnąć dalej jej dłużej piorunujące . Wtedy, gdy usłyszałem mój małżonek zawołać jest dokładnie tak, jak lady grilla przez jednego z jej wieku Matka włoskiego chłopaka, stałem dumny. Ja nie tylko używane dokładnie, długo szczegółowe Wzór z tego dania, ale Miałem niemodne wyprowadzeni mąka indywidualne emocji, wspomnień, także smak czegoś z konta przeszłości. Smak Twoje kubki smakowe są wyraziste i bardzo skuteczny magazyn że raz obudził, lub wykorzystane, będzie jednym z z kuchni. Mogą poinformować, niezwłocznie jeśli coś jest świeże, wielkim , wyłączona, stare, nieświeże, a może trujące. Gdy smak co rzeczywiście jesteś "dotykanie" z styl i zapach; a węch odgrywa bardzo dużą rolę pozycja sfery emocjonalnej w odniesieniu . Spróbuj zatykanie nosa gdy idziesz do smaku coś będzie cooking- może być zaskoczony sposób brakuje to jest! Smak może atutem wszystko, co robisz w Twój kuchni i że warto pracować on rozwój to- po prostu mają tendencję smak z twoich ust chociaż- zapach wszystko, na każdym etapie Okres jej rozwoju. Wykonanie trochę czasu, a znajdziecie własne poczucie smaku / zapachu pomagać wam się więcej i więcej. Wreszcie coś zastanowić się na: kiedy smaku nie jest jednym z najbardziej ważnych rzeczy Postępowanie z istotnych rzeczy w kuchni, dlaczego każdy przepis w stanie świata: sodu do smaku?
Dodaj komentarz